Благотворителност

"Светът е станал по-щедър и милосърден през последните 12 месеца, показва КАФ Дарителски Индекс 2011 - най-голямото до момента изследване на дарителството в световен мащаб, съобщиха от Фондацията „Помощ за благотворителността в България". Това четем в статията "Светът става по-милосърден, България не" на списание МЕНИДЖЪР. За жалост България е сред страните, които дори са отстъпили от позициите си в класацията (от 141 на 145 място сред общо 153) .
Без съмнение може да се изтъкнат редица причини за това положение: тежкият живот на повечето от нас, постоянната бедност и липсата на сигурност в утрешния ден сякаш ни правят по-претръпнали към болката на другите, по-безразлични. Сякаш заради собственото си неблагополучие предпочитаме да се свиваме гузно в ъгъла и да отвръщаме поглед от човешката нищета; да допускаме мисли като: "Кой помага на мен, че и аз да помагам" или "Не искам да чувам за болката на хората, защото и без това ми е достатъчно тежко"
Но всъщност помагайки на друг, на непълно непознат, ти помагаш  и на себе си - ставаш по-добър, по-щастлив, по-ведър човек!
Ето как изглеждат такива хора:

Това е коледно тържество, средствата от което, включително и надниците на персонала са предвидени за благотворителност!
Не е ли заразяващо -  невероятна атмосфера, усмихнати лица, една общност от хора, повечето от които вероятно не се познават - един истински Коледен дух!
Ще ми се да вземем пример от тези усмихнати хора, не заради класацията, а заради самите нас!

Няма коментари:

Публикуване на коментар